tiistai 1. marraskuuta 2011

Virginia Woolf

Elokuva 'Who's afraid of Virginia Woolf?' toimi kesällä aloittelun viihdyttäjänä eräänä viikonloppuna. Ennen kaikkea hyvin outo elokuva. Kuitenkin jollain tapaa todella kiinnostava. Viihdyttävä?
     Tänään sain aikaiseksi kirjoittaa nimen Virginia Woolf Googlettimeen. Yllätyksekseni elokuvan nimellä ja kirjailijalla ei käsittääkseni ollut merkittävempiä yhteyksiä. Saatan olla väärässä. Aion tutkia asiaa enemmän.
    Sain kuitenkin innoituksen lukea Woolfin teoksen 'Mrs Dalloway'. Ensin vuorossa kuitenkin tänä aamuna aloitettu Elva minuter. Aamupalapöydässä luin Austenin teoksen loppuun. Hyvin yllättävä Austen. Kirjan kertoja totesi, että mitäs turhia tässä selitellä, tiedätte joka tapauksessa, minkälaiset häät olivat. Myös päähenkilön ystävätär, eli sulhasen sisar, oli yhtäkkiä löytänyt itselleen sulhon. Ja kaikki kävi noin vain parilla viimeisellä sivulla.
    Nyt vasta muistinkin, minkä takia muistin nimen Virginia Woolf juuri tänä nimenomaisena päivänä. Northanger Abbeyn loppuun lisätyssä analyysissä oli mainittu, että Virginia Woolf arvosti Austenia suuresti kirjailijana. Kiintoisaa. Haluan jo tietää lisää Woolfin kirjoitustavasta ja aiheista.
     Mutta ensin tosiaan prostituutiota käsittelevä Coelho. Totesin jo ensi sivuilla, että kyllähän tämä on samaa skeidaa kuin kaikki muukin. Klisettä. Haluaisin sanoa jotain pahempaa, mutten usko, että se kuulostaisi kovin uskottavalta. Tai no, olenko koskaan onnistunut kuulostamaan uskottavalta?
     Prahan hostellissa opin tuntemaan kaksi brasilialaista tyttöä, jotka kertoivat, että vaikka muualla maailmassa Coelhon kirjoittajan taitoja ylistetään, niin kotimaassaan Brasiliassa Coelho ei saa kovin suurta kunniaa ainakaan 'yliopiston oppineilta' (haha, mikä ilmaisu, en keksinyt parempaa). Tämä on ensimmäinen Coelhoni ja toivon, ettei se nyt ainakaan kamalaa pettymystä tuota. Tai no siis, miksi pettyisin, olenhan pessimisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti